Achtergrond naam

Contact

biogoldenraand@eneco.com
+31 (0) 88 89 52306

Eneco investeert in duurzame energie. Dit betekent dat we ook voor een duurzame relatie met onze buren en omwonenden gaan. En daarom is het voor ons vanzelfsprekend om onze omgeving te betrekken bij de bouw. Zo hebben we onze buren en omwonenden gevraagd om ons te helpen een passende naam voor de bio-energiecentrale in Delfzijl te bedenken. Dit leverde ruim 30 enthousiaste inzendingen en ruim 40 namen op. Uiteindelijk is hier de naam Eneco Bio Golden Raand uitgekomen.

Eneco afbeelding - Frits AlmaFrits Alma, de inzender van deze naam
“Eneco bouwt haar groene centrale letterlijk op de ‘Golden Raand’ oftewel de gouden rand van Groningen. Een mooi initiatief met een naam die voorkomt in het Groningse volkslied. En dat geeft ons Groningers een trots gevoel! Ik stel het zeer op prijs dat Eneco ons heeft laten meedenken en uiteraard dat zij mijn naam hebben uitgekozen.”

Eneco afbeelding - Patrick ZwinkelsPatrick Zwinkels, Project Manager Eneco
“Het was voor ons heel prettig dat er zoveel enthousiaste reacties en leuke namen werden ingezonden. We voelen ons welkom op de Golden Raand en ik kijk uit naar de samenwerking met de bewoners en bedrijven in de omgeving van onze centrale.”
 

Grönnens laid
Van Lauwerzee tot Dollard tou,
van Drenthe tot aan t Wad,
Doar gruit en bluit ain wonderlaand.
Rondom ain wondre stad.
Ain Pronkjewail in golden raand
is Grönnen, Stad en Ommelaand;
Ain Pronkjewail in golden raand
is Stad en Ommelaand! 

Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Gronings_volkslied kunt u het complete Groningse Volkslied lezen.

Deze pagina
 

Achtergrond naam

Venster sluiten