Leveranciers

Contact

Mail Leiding over Noord
Bel voor vragen over het project: 088 895 3690.

Bij de aanleg van de 16,8 km warmtetransportleiding zijn veel leveranciers betrokken. Zo brengt Isoplus voorgeïsoleerde leidingen en hulpstukken met de trein vanuit Oostenrijk naar Nederland en levert Fernwärme staal-in-staal systemen.

Isoplus

Isoplus

De Isoplus-groep levert voorgeïsoleerde leidingsystemen

Isoplus produceert in het Oostenrijkse Hohenberg voorgeïsoleerde leidingsystemen voor wijk- en stadsverwarming en industriële installaties. De voorgeïsoleerde leidingen en hulpstukken voor het project Leiding over Noord komen uit Oostenrijk met de trein naar Nederland. Daarna gaan ze naar twee grote opslagplaatsen in de nabijheid van het project Leiding over Noord. Zo kunnen de aannemers snel over de materialen beschikken.

Kwaliteitsbewaking

Naast de productie is Isoplus Benelux samen met Eneco betrokken bij de kwaliteitsbewaking van de montage van de voorgeïsoleerde materialen.

De Isoplus-groep bestaat uit onafhankelijke en autonome productie- en verkoopbedrijven in heel Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Duitse Rosenheim. Bij Isoplus werken ongeveer 1.200 medewerkers, die leidingen en hulpstukken van de hoogste kwaliteit produceren. Dit gebeurt met moderne productie-installaties en innovatieve methoden. Isoplus Benelux is de verkooporganisatie voor de Benelux en is gevestigd in Breda. Deze vestiging begeleidt de leveringen van de voorgeïsoleerde leidingen en hulpstukken voor het project Leiding over Noord. 

Fernwärme

Fernwarme

Fernwӓrme levert staalmantelbuissystemen

FW Fernwӓrme Technik GmbH produceert in het Duitse Celle staalmantelbuissystemen ook wel staal-in-staal systemen genoemd. Het gaat om geïsoleerde dubbelwandige leidingsystemen voor hoogwaardige toepassingen zoals waterkruisingen. Het dubbelwandige leidingsysteem staat onder permanent vacuüm, waardoor het systeem optimaal geïsoleerd en beveiligd is.

Voor Leiding over Noord  levert FW staal-in-staal leidingen DN 700/70/900  in lengten van 18 meter voor een zestal horizontaal gestuurde boringen met een totale lengte van circa vier kilometer. De langste horizontaal gestuurde boring onder de Nieuwe Waterweg ('t Scheur) is bijna een kilometer lang en wordt in december 2013 gerealiseerd.

Toonaangevend voor horizontale boringen

Fernwärme heeft in samenwerking met Eneco en Rotterdam Engineering het ontwerp en de engineering ondersteund. Afgelopen jaren is Fernwärme toonaangevend betrokken geweest bij alle horizontale boringen voor warmtetranssport in Europa. De onderneming produceert dubbelwandige leidingsystemen voor bedrijfstemperaturen van -200 graden tot +400 graden Celsius.

Tebodin

Tebodin

Tebodin is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau

In september 2011 is tussen Eneco en Tebodin Netherlands een overeenkomst gesloten voor de engineering van de warmtetransportleiding, Leiding over Noord, het LON project.  Het werk omvatte de nadere tracéstudie, voorontwerp, detailontwerp en het bijbehorende Project Management Op basis van een voorlopige desk studie is in het voorontwerp een definitief tracé uitgewerkt waarbij samen met ENECO uitgebreid en intensief overleg gevoerd met alle belanghebbenden om acceptatie van dit tracé te verkrijgen.

Extern onderzoek voor detailontwerp

Na vaststelling van het tracé is gestart met het detailontwerp. Tijdens het detailontwerp zijn alle eisen vanuit vergunningverlenende partijen als ProRail, RWS, HHS Delfland en Gemeenten verwerkt en zijn diverse specialistische berekeningen uitgevoerd. Tebodin heeft al het externe onderzoek dat tijdens het detailontwerp in het veld heeft plaats gevonden, onder andere op het gebied van geotechniek, bodem en grondwater, ligging en beïnvloeding van andere kabel- en/of leidingsystemen, gecoördineerd. Als onderdeel van het ontwerp zijn materiaalspecificaties opgesteld voor levering van ca. 36,5 km buismateriaal en bijbehorende ‘specials’
Tebodin heeft een goede reputatie op het gebied van stadsverwarming en bijbehorende infrastructuur; onder meer is een project van gelijke omvang in Amsterdam West uitgevoerd..

Wereldwijd

Tebodin B.V. is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau. Tebodin biedt opdrachtgevers wereldwijd onafhankelijke services, op basis van de kennis en ervaring van 4.900 werknemers in de volgende marktgebieden: industrie, gezondheid en voeding, olie en gas, chemie, infrastructuur, vastgoed, energie en milieu. Tebodin is onderdeel van Bilfinger SE, een internationaal opererende ‘engineering en services’ onderneming.

Deze pagina
 

Leveranciers

Venster sluiten