Windturbine Vestas V80

Contact

Prinses Amaliawindpark
Vlissingenstraat  43
1976 EV  IJmuiden
info@prinsesamaliawindpark.com

Voor Prinses Amaliawindpark is bewezen techniek toegepast omdat het met 60 windturbines verder uit de kust (23 kilometer) en dieper (19 tot 24 meter) dan ieder ander offshore windpark staat. Onder meer daarom is gekozen voor de V80-2,0 MW van Vestas, die zichzelf zowel offshore als onshore bewezen heeft. Het park kan daardoor vrijwel continu draaien.

Om onderlinge beïnvloeding zoveel mogelijk te voorkomen is de richtlijn dat de turbines minimaal 5 keer de rotordiameter uit elkaar dienen te staan. In het geval van Prinses Amaliawindpark is dit 400 meter (5 keer 80 meter). Om de beïnvloeding nog verder te minimaliseren, staan de 60 turbines op een afstand van 550 meter van elkaar.

De turbines starten met draaien bij een windsnelheid van circa 3 m/s. Bij een windsnelheid van 25 m/s wordt de turbine uitgeschakeld, omdat de belastingen op de turbine dan onevenredig toenemen en deze de levensduur zouden kunnen bekorten. De turbine maakt in belaste toestand tussen de 9 en 19 omwentelingen per minuut.

Deze pagina
 

Windturbine Vestas V80

Venster sluiten