Uitnodiging Kijkje bij de bouw woensdag 17 december

Reusel de Mierden, 09 dec 2014 - Op woensdag 17 december is iedereen welkom om tussen 13.00 en 16.00 uur te komen kijken naar de voortgang van de bouw van Windpark Reusel – De Mierden.

Programma

Eneco verwacht dat op 17 december twee windmolens volledig zijn opgebouwd en de drie andere windmolens in aanbouw zijn. In en rond een speciale informatietent kan men een impressie krijgen van de bouw van het windpark, de techniek van dichtbij aanschouwen en zijn deskundigen aanwezig om uitleg te geven. De warme chocolademelk en erwtensoep staan klaar! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie

Het kijkje bij de bouw is op locatie van windmolen 4, ter hoogte van Laarakkerdijk 14. Vanaf het begin van de Laarakkerdijk is er bewegwijzering naar de exacte locatie. De locatie is bereikbaar per fiets en auto. Komt u me de auto dan is het mogelijk om op het bouwterrein te parkeren. Parkeerregelaars zijn aanwezig om u de weg te wijzen.

Windpark Reusel – De Mierden

Het windpark ligt parallel aan de Laarakkerdijk op 250 meter van de grens met België en bestaat uit 5 windmolens van 2 MegaWatt per stuk. Samen zullen ze jaarlijks 26 miljoen kWh leveren. Dat is vergelijkbaar met het stroomverbruik van circa 7.400 huishoudens.

Werkzaamheden

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het terrein dusdanig klaar te maken dat de windmolen-onderdelen aangeleverd en de windturbines in elkaar gezet kunnen gaan worden. Zo zijn de kabels voor het elektriciteitstransport aangesloten, zijn er toegangswegen aangelegd en zijn de fundaties voor de molens voorbereid. Naar verwachting kan het windpark in het voorjaar van 2015 officieel geopend worden.

Deze pagina
 

Uitnodiging Kijkje bij de bouw woensdag 17 december

Venster sluiten