Nieuws

 • Uitspraak Raad van State

  16 september 2015
  Op 16 september 2015 heeft de Raad van State het besluit van de gemeente Woensdrecht over de verleende omgevingsvergunning vernietigd.
  Lees meer
 • Meten van de Windsnelheid

  Rotterdam, 13 november 2014
  Hoge bomen vangen veel wind, niets is minder waar. Voor het bepalen van de windsnelheid op de locatie waar een windturbine wordt gerealiseerd word vaak gebruik gemaakt van de gegevens van KNMI meetstations. Deze meetstations meten de windsnelheid echter op 10 meter boven de grond. Aangezien windturbines is de windsnelheid op locatie een afgeleide van deze windsnelheid. Slimme rekenprogramma’s bepalen zo de windsnelheid op de locatie waar de windturbines komen te staan.
  Lees meer
 • Bestemmingsplan vastgesteld en omgevingsvergunning afgegeven

  06 november 2014
  Burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht hebben op 6 november het bestemmingsplan voor Windpark Kabeljauwbeek vastgesteld en de omgevingsvergunning afgegeven.
  Lees meer
 • Hoogte van de windmolens in Kabeljauwbeek

  Rotterdam, 04 november 2014
  Energiebedrijf Eneco wil energie graag betaalbaar houden. Om dit mogelijk te maken is het van belang om de juiste windturbines op de juiste plaats te realiseren.
  Lees meer
 • Informatieavond over plannen windmolenpark Kabeljauwbeek

  Rotterdam, 21 juli 2014
  Energiebedrijf Eneco houdt in samenwerking met de gemeente Woensdrecht woensdag 23 juli een inloopbijeenkomst in de Raadzaal van het Gemeentehuis, Huijbergseweg 3 in Hoogerheide. Iedereen is er van 19 uur tot 21 uur welkom om meer te weten te komen over de plannen voor het nieuwe windpark. De vijf windmolens zijn gepland in de Vijdtpolder en de Nieuwe Zuidpolder, langs de Kabeljauwbeek, vlakbij de grens met België.
  Lees meer