Projectgegevens

Leiding over Noord feiten en cijfers

Warmte gemaakt uit… afval!

Leiding over Noord brengt duurzame warmte naar 95.000 woningen en bedrijven in de regio Rotterdam. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Lees verder
Leiding over Noord planning

Waar wordt er gewerkt? Tot wanneer?

In september 2013 zijn de werkzaamheden gestart in de gemeenten Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam. Wanneer zijn we klaar en gaat de warmte stromen?

Lees verder
Bouw en techniek

Technische feiten en informatie?

Leiding over Noord loopt van Rozenburg naar het Marconiplein in Rotterdam. Hoe is deze route bepaald? Wie is hierbij betrokken? En welke materialen zijn er nodig?

Lees verder
Leiding over Noord veiligheid

Hoe zit het met de veiligheid?

Leiding over Noord kent één gouden regel: we werken veilig of we werken niet. Wat betekent dit in de praktijk voor onze werkzaamheden?

Lees verder
Leiding over Noord trace

Waar ligt Leiding over Noord?

Bedrijfsterreinen, scholen, wegen… Leiding over Noord loopt overal onderdoor. Wat is de precieze route van het warmtenet? Bekijk de kaart en lees meer.

Lees verder
Leiding over Noord duurzame warmte

Hoe duurzaam is de warmte van Leiding over Noord?

In Rotterdam gebruiken we sinds de aanleg van Leiding over Noord restwarmte uit de industrie om het Rotterdamse warmtenet te verwarmen. Deze warmte is grotendeels afkomstig van de afval- en energiecentrale in Rozenburg, waarin afval wordt verbrand en omgezet in elektriciteit en warmte.

Lees verder
Eneco afbeelding - Leiding over Noord partijen

Wie werken er mee?

Duurzame energie voor iedereen: dit bereiken we samen. Wie zijn die samenwerkingspartners die Leiding over Noord realiseren? 
We stellen ons graag aan je voor.

Lees verder
Leiding over Noord transportnet

Warmte stroomt onder de grond

Met Leiding over Noord stroomt de duurzame warmte bijna 17 kilometer ver onder de grond. Hoe werkt dit? Waar gaat de warmte naartoe en hoe stroomt het terug?

Lees verder